debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Електричний MG 4 отримав 435-сильний варіант. Як вам таке? Назад

Електричний MG 4 отримав 435-сильний варіант. Як вам таке?

Повний привод з імітацією блокування диференціалів та розгін до «сотні» за 3,8 секунди. А що з ціною?

До моменту купівлі китайцями у 2006 році британський бренд Morris Garages (MG) був відомий як виробник легких спортивних автомобілів, і щосили намагається відродити цю славу до 100-річчя марки, яке відбудеться 2024 року. Ба більше, попри закриття заводу MG у британському Лонгбриджі 7 років тому новий власник має план повернення виробництва до Європи: днями найпотужніший автогігант КНР SAIC Motor повідомив про намір побудувати нову фабрику в Єврозоні.

Оновлений MG HS: є перші фото!

І зробив цю заяву не з пустими руками: британський пресцентр MG оприлюднив офіційні фото й технічні характеристики найпотужнішої версії електричного хетчбека MG 4 – XPower, яку буде презентовано «живцем» на Фестивалі швидкості в Гудвуді 13 липня. Зазначимо, йдеться про цілком серійну модель, яка стане топовою комплектацією хетчбека.

Потужніших легковиків MG Motor ще не випускала: хетчбек MG 4 XPower має дві електричних установки, по одній на кожній осі. Потужність передньої — 204 к.с., позаду — ще 231 «конячка», тож максимальна продуктивність 4,3-метрового авто становить 435 к.с. з тягою в 600 Н·м. Це більше, ніж у шанованих автоспільнотою хот-хетчів гольф-класу з двигунами внутрішнього згоряння на кшталт Honda Civic Type R (329 к.с.), спецверсій Volkswagen Golf R (333 к.с.) і навіть несамовитого Mercedes-AMG A 45 S (425 к.с.).

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG HS та Mitsubishi Outlander

Як наслідок, MG 4 XPower з увімкненою системою контролю старту «вистрілює» з місця до сотні лише за 3,8 секунди, хоч його максимальна швидкість обмежена на позначці 200 км/год. Вчасно зупинитись йому допомагають удосконалені гальмівні механізми з більшими дисками (345 мм) на всіх колесах і стокові 18-дюймові шини Bridgestone Turanza: дистанція до повної зупинки при гальмуванні зі швидкості 100 км/год становить 34 метри (для порівняння, найпопулярніший в Україні електромобіль Volkswagen ID.4 потребує принаймні на 2 метри більше).

Втім, одними лише гальмами відмінності від менш потужних комплектацій MG 4 не обмежуються: топовий хетчбек матиме «гостріші» налаштування керма, підвіску з іншими пружинами й амортизаторами, жорсткішу на чверть, посилені стабілізатори поперечної стійкості, систему DCCS (Dynamic Cornering Control System), яка за потреби імітує блокування обох міжколісних диференціалів, і контроль розподілу тяги на кожному з коліс.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Решта оновлень має суто декоративний характер: MG 4 XPower отримає власний колір кузова Racing Green та чорний дах, глянсові накладки на боках тощо. Натомість інтер’єр автомобіля залишився без істотних змін: за виключенням несуттєвих дрібниць на кшталт оббивки сидінь він повторюватиме кокпіт моноприводної версії MG 4 STD, яка нещодавно побувала на тест-драйві AUTO.RIA (звіт про наші враження — в одному з найближчих випусків онлайн-журналу).

Варто відзначити, що 435-сильний MG 4 XPower матиме ту ж саму тягову батарею ємністю 62 кВт·год, що й на 204-сильному MG 4 LUX, тож очікувати від новинки рекордної автономності вочевидь не варто. Однак дистанцію пробігу на одному заряді має компенсувати ціна: у Британії оголошена вартість новинки становить 36,5 тисяч фунтів (базовий MG 4 там коштує 27 тисяч, а найдешевший Volkswagen ID.3 - £33 995). Тим часом наші європейські колеги з посиланням на джерело у компанії анонсують для континентальної Європи орієнтир у межах 42 тисяч євро (це еквівалент 1 688 000 грн) - і ще 5 тисяч «замінусують» урядові компенсації.

Які нові MG 4 є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові MG 4 є на AUTO.RIA зараз?
от 935 000 грн до 1 184 453 грн

Це чимало, хоч і відчутно дешевше за український цінник повноприводного 288-сильного електричного кросовера MG Marvel R 4WD Perfomance. Втім, жодних планів щодо постачання нового MG 4 XPower офіційний український імпортер марки ще не озвучував, адже формально його європейська презентація ще не відбулася. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно дізнаватись про актуальні події на українському автомобільному ринку та за його межами.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми