debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Віртуальні перегони на День Незалежності «Україна- Грузія» Назад

Віртуальні перегони на День Незалежності «Україна- Грузія» На правах рекламы

Гонка йшла 50 хвилин з одним обов'язковим піт – стопом.

За час карантину та життя у пандемії все більшої популярності набуває віртуальний автоспорт, який має безліч переваг, адже немає обмежень кордонами та можна відчути дух змагань не виходячи з власного дому.

На честь 30 річниці Незалежності України відбулись віртуальні товариські перегони між Україною та Грузією.

Подивитися повтор цієї гонки можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=TpbOtibnNmc

Організаторами змагань з української сторони виступила Комісія Цифрового автоспорту та  з грузинської сторони команда Simulexe. В команду від кожної країни увійшли по 10 пілотів, що були найшвидшими на перекваліфікації 22 серпня. 

Нашим друзям із сонячної Грузії було надано переважне право обирати трасу, автомобіль та платформу для змагань.

Одже, на День Незалежності України перегони відбувалися на трасі Ред Бул Рінг, на автомобілі BMW M2 та на платформі AC.

Гонка йшла 50 хвилин з одним обов'язковим піт – стопом.

Вже на практиці суперники із Грузії дали зрозуміти, що нав’яжуть бескомпромісну боротьбу. В кваліфікації на останніх хвилинах закрутився справжній трилер. За 3 хвилини  до закінчення кваліфікації першу сходинку займав Ніка Кобоснідзе з часом 1.38.218, українець Дмитро Луканов встигає поїхати на свої два останні кола та ставить час 1.38.185 і 1.38.150, але за 30 секунд до закінчення кваліфікації Ніка відповідає 1.38.161, що лише в   0.011 від поула Дмитра.  

Головна драма розігралась перед фінішем, коли  виявилося, що три лідируючі пілоти, ще не заходили на обов’язковий піт-стоп, а це автоматично означало «чорний прапор», тобто дискваліфікацію. Лідер перегонів Дмитро Луканов зайшов в піт-лейн на заміну гуми та дозаправку, маючи  часовий гандикап, але зробив це одночасно з гонщиками з 2 та 3 позицій. На трассу Дмитро повернувся в ролі лідера і зберіг лідерство до появи картатого прапора.

Пряма мова переможця перегонів  Дмитра Луканова: «В первую очередь спасибо организаторам за проведение гонки в таком необычном формате с одинаковым количеством участников от каждой из стран! В гонке решил ехать с минимальной дозаправкой на последних кругах. Поэтому особо не сопротивлялся при атаках Ники и Датуны Арджеванидзе (который, кстати, прорвался с 7-го места на третье довольно быстро). Благодаря борьбе Датуны и Ники мне удавалось удерживать их темп. Но буквально через несколько кругов после очередной атаки Ника теряет контроль над авто во втором повороте и я выхожу на вторую позицию. Темп Датуны несколько упал и мы ехали в 1 секунде до его пит-стопа ровно на середине дистанции. Я понимал,  что времени на заправку топливом Датуна потратит куда больше моего. Через несколько кругов мое внимание привлек стремительно догоняющий Ника )) Оказывается, он тоже был на аналогичной моей тактике, но времени до конца гонки Нике не хватило для того, чтобы меня догнать. В итоге удалось приехать первым с столь напряженной гонке и привезти подарок на юбилей нашей стране.  Еще раз спасибо DAU и Simulexe за проведение соревнований.»

Нагадуємо, що  для новачків в цифровому автоспорті КЦА підготувало серії уроків. Подивитись їх можна на ютюб –каналі КЦА.  

  Слідкуйте за новинами зі світу цифрового автоспорту на ресурсах КЦА FAU: Discordсайтфейсбукютуб-канал Digital Autosport of Ukraine, Інстаграм 

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Генеральний Партнер Дорстрой Монтаж Київ

Призовий партнер HyperX – один із найкращих у сегменті ігрових девайсів  A-tune - ваш партнер по сімрейсінгу

Norel- бренд професійної косметики

Генеральні інформаційні партнери Перший Автомобільний канал та    Автоцентр

Інформаційний Партнер AUTO.RIA.com

Інформаційний Партнер Україна за кермом

Інформаційний Партнер – «Drive Contact»

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми