debug 0507 header1
debug 0507 header2
Тест-драйв Mercedes-Benz GLE: Рояль в чагарнику Назад
Тест-драйв Mercedes-Benz GLE: Рояль в чагарнику
Журнал AUTO.RIA № 388 Читати журнал →
AUTO.RIA
Ніхто не будує більше позашляховиків, ніж Mercedes, а GLE – найпопулярніша модель німецького бренду. Це один з дев'яти SUV, пропонованих компанією, який посідає місце між GLC і GLS разом з GLE Coupe.

Mercedes дав вирішальний поштовх сегменту позашляховиків преміум-класу, коли у 1997 році випустив M-клас у якості прямого конкурента Range Rover. Пізніше він трансформувався в GLE, коли автомобіль був оновлений в 2015 році. Донині Mercedes продав понад два мільйони одиниць свого середньорозмірного SUV.

Каблуки повыше. Топ-20 любимых премиум-кроссоверов в Европе

Ця нова версія надійшла в продаж 2019 року і потрапила в зовсім інше оточення. За 22 роки перелік позашляховиків преміум-класу сильно зріс: тепер в ньому безліч пропозицій від різних автовиробників, різних розмірів і конфігурацій. Щоб насправді виділитися і зацікавити потенційних клієнтів, потрібне щось дійсно незвичайне.

GLE вступив у двобій з такими оновленими важкоатлетами, як BMW X5, Porsche Cayenne, Volvo XC90 і Audi Q7, від яких не відстають також Range Rover Sport і Lexus RX. Щоб відповідати і, як водиться, перевершити рівень конкурентів, модель четвертого покоління була розроблена заново в рамках інженерної програми, яка також включає в себе GLE Coupe другої генерації та GLS третього покоління. Зроблено це було якраз вчасно, бо третьому GLE будо вже складно приховувати свій вік.

Тест-драйв Lexus RX: Sed Lexus

У спробі підвищити привабливість свого SUV Mercedes-Benz поклав на вівтар усі доступні на той момент інженерам бренду технології. Деякі функції навіть ще не були реалізовані на флагманському S-класі, не кажучи вже про інші моделі Mercedes.

Найбільш радикальним вирішенням було укрупнення моделі. Всі попередники також підростали, але ця нова версія витягнулася відразу на 105 мм в довжину — до 4924 мм. Новий GLE довший і вищий, ніж BMW X5, але опонент ширший. Інший баварець – Audi Q7 – довший і ширший за Mercedes GLE, але не такий високий. Важливо відзначити, що близько 80 мм збільшення розмірів сконцентровані в колісній базі, яка виросла до 2995 мм.

Видео-тест: Volvo XC90 против Mercedes GLE. Очная ставка

GLE четвертого покоління заснований на абсолютно новій платформі, котра, як стверджується, принесла вражаюче збільшення жорсткості (на 33%) у порівнянні зі старою моделлю. У так званій платформі MHA («модульна висока архітектура») використовуються литі алюмінієві вузли для опор передньої і задньої підвісок, а також вуглепластик в моторному відсіку, що разом з іншими удосконаленнями знизило тиск на асфальт на 100-150 кг порівняно з більш компактним попередником на платформі MRA (модульна задньоприводна архітектура).

Нова конструкція спирається на грунт переробленою підвіскою на подвійних поперечних важелях спереду і багатоважільною ззаду. Базові моделі задовольняються сталевими пружинами, але з адаптивними амортизаторами, а трикамерна пневматична підвіска AirMatic з'являється як опція або ж входить в стандартну комплектацію моделей більш високого рівня.

Зачем нужна и как устроена пневматическая подвеска

Зовні GLE виглядає м'якшим і менш агресивним, ніж раніше. 18-дюймові диски входять в стандартну комплектацію 300 d, але ви можете посадити його і на 22-дюймові диски за відповідну доплату. Стиль кузова від AMG складається з пари бічних спідниць і по-іншому відформатованих переднього і заднього бамперів, в той час як завершують образ підніжки з алюмінієвою обробкою.

Тест-драйв Porsche Cayenne S: На вагу золота

Згідно до заяв Mercedes, стандартні світлодіодні фари забезпечують максимальну інтенсивність світла, яка лиш дозволена законом. Чорний і білий є єдиними безкоштовними кольорами, оскільки GLE пропонується в семи варіантах «металіка» та двох спеціальних забарвленнях.

Заходьте в кабіну через великий отвір дверей, і ви одразу ж помітите, що новий GLE – набагато більш розкішна пропозиція, ніж будь-коли раніше. Все, що ви бачите і до чого можете торкнутися, було перероблено, включаючи передні сидіння, які відчутно щільніше обіймають тіло. Використані в інтер`єрі матеріали, - наприклад, оздоблення деревиною дуба з відкритими порами чи шкірою Nappa, також мають помітно вищу якість, щоб цю кабіну можна було назвати кращою в своєму класі, асалон точно міг би прикрасити автомобіль вартістю понад 100 000 євро. Він сприймається краще, ніж у BMW X5, і з ним легше жити, ніж з Audi Q7.

Купити новий Audi Q7 на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж
Купити новий Audi Q7 на AUTO.RIA
від 1 906 681 грн до 3 294 715 грн

Панель приладів має свій власний дизайн з прямокутними вентиляційними повітроводами, на відміну від круглих дефлекторів, які використовують на інших нових моделях Mercedes-Benz. Вони розташовані під вражаючим глянсовим дисплеєм, який займає більше половини приладової панелі і є базовим оснащенням.

Екран складається з двох 12,3-дюймовими дисплеїв високої чіткості – перший без козирка перед водієм, де розташовано щиток приладів, а другий - сенсорний, по центру. Останній управляється новою операційною системою Mercedes-Benz MBUX з функцією управління жестами, сенсорним блоком в центральній консолі під рукою у водія або сенсорними ж контролерами в спицях рульового колеса. Давати команди MBUX можна і голосом, просто вимовивши: «Привіт, Мерседес». Якщо ви вже знайомі з Alexa або Siri, то з GLE швидко знайдете спільну мову.

Купити новий BMW X5 на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж
Купити новий BMW X5 на AUTO.RIA
від 1 740 144 грн до 8 151 480 грн

GLE також реагує, наприклад, на дотик в темряві до переднього пасажирського сидіння або дзеркала заднього виду і включає локальне підсвічування. Або ж викликає на екран перелік обраних функцій за помахом руки. Нова технологія представлена і проекційним дисплеєм з роздільною здатністю 720 x 240 пікселів на великому екрані розміром 45 х 15 см. Його дані можна включати і сортувати по настрою, у тому числі покладаючись на кілька готових наборів віджетів від Mercedes. Освітлення салону (64 кольори), дизайн картинок екранів, набір відображеної на них інформації, робота шасі, відгуки двигуна і трансмісії, музика, ароматизація та кліматизація підлаштовуються під ваш настрій, - в тому числі й на основі даних про фізичний стан водія від смарт-годинника.

Навряд чи хто-то будете почувати себе скуто в GLE, адже в перших двох рядах сидінь місця справді багато. Пасажири на передніх сидіннях можуть витягуватися з комфортом завдяки щедрому простору над головою, в плечах і на рівні ліктів, які поєднуються з чудовою посадкою і вертикальнішими передніми стійками. Високо встановлена середня консоль з вбудованими поручнями також забезпечує пристойну дистанцію між водієм та пасажиром, і збільшує відчуття простору.

Автомобіль тижня. Mercedes-Benz GLE Coupe

Сісти втрьох ззаду не проблема, адже саме на гольорці відбулися найбільші геометричні зміни. Довша колісна база звільнила додаткові 69 мм простору для ніг і, в поєднанні з більшим заднім звисом також дозволила вмістити третій ряд сидінь. Правда, об'єм багажного відділення втратив 60 літрів, але він все ще залишається конкурентоспроможним зі своїми 630 літрами. Якщо цього недостатньо, сидіння другого ряду за допомогою електроприводу зсуваються і вивільняють ще майже дві сотні літрів, що вже на 135 літрів перевершує старий GLE. А оперування іншим набором кнопок складає спинки, - і тоді в розпорядженні вантажників усі 2055 літрів.

Третій ряд доступний як опція, але справедливості заради треба визнати, що він підходить тільки для дітей і підлітків, тобто GLE нічим не відрізняється від інших позашляховиків з посадковою формулою 5+2, представлених на ринку. Наприклад, Volvo XC90 і Land Rover Discovery більше підходять для перевезення сімох дорослих.

Лучшие и худшие авто для высоких людей

Поріг багажника відносно високий над землею, що типово для цього сегмента, але всередині відсіку вас зустрічають пласка підлога і широкий отвір. Завдяки пневмопідвісці задню частину автомобіля можна опустити на 40 мм, щоб спростити навантаження і розвантаження.

У стандартній формі Mercedes GLE може тягнути за собою 2700 кг Тим не менш, у всіх випадках, крім базового 300d, допустиму масу причепа можна збільшити до 3,5 тонни, докупивши пакет опцій для буксирування. Він включає в себе допомогу при маневруванні з причепом, яка управляє кутом повороту GLE на швидкостях до 5 км/ч, з динамічними вказівками, відображеними на центральному екрані. Всі моделі GLE мають функцію стабілізації причепа, незалежно від того, чи був доданий пакет для буксирування.

Тест-драйв Mercedes-Benz G 500. Новий «кубик», колишній блиск

Пакет обладнання для допомоги при водінні включає в себе автономне екстрене гальмування, активну допомогу при рулюванні і багато іншого. Функція Active Stop and Go Assist, наприклад, забезпечує напівавтономну їзду в пробках, направляючи GLE по лініях розмітки або слідом за маневрами автомобіля спереду, якщо їх немає. Він також знаходиться під наглядом системи Pre-Safe Plus, яка ініціює превентивні заходи при виявленні небезпеки зіткнення ззаду.

Доступні три дизельних двигуна – 2,0-літровий чотирициліндровий в звичайній формі та з підзаряджуваним гібридним приводом, і два 3,0-літрових рядних шестициліндрових агрегати. У бензиновій гамі – 3,0-літровий шестициліндровий мотор і 4,0-літровий V8, обидва з 48-вольтовими м'якими гібридними системами. Окремо стоять три AMG-версії (6 або 8 циліндрів, 465-612 л. с.).

Купити б/у Mercedes-Benz GLE-Class на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж

Базовий дизельний двигун потужністю 245 л. с. складає більшу частину продажів GLE в Україні. Це не слабкий агрегат: час розгону 0-100 км/год за 7,2 с — не так вже й погано для позашляховика, який важить 2170 кг. Але його енергії все ж не вистачить для всіх дорожніх ситуацій.

Поперло? Автомобілі-буксири на будь-який випадок

Дизельні двигуни з шістьма циліндрами працюють більш гладко, відмінно звучать і краще підходять до характеру і амбіцій GLE. Обидва пропонують більш ніж адекватну продуктивність і гарантують незворушність у відповідь на зміни навантаження на дорозі: 272-сильний 350 d вимагає 6,9 секунди для набору 100 км/год, 330-сильний 400 d – 5,7 с, що не повільніше, ніж виходить у бензинового GLE 450.

Але який мотор ви б не вибрали, Mercedes GLE – це великий автомобіль і їде так, як ви очікуєте від великого позашляховика. Якість їзди по-справжньому вражає, і, якщо не захоплюватися розміром коліс, GLE можна зараховувати до найбільш комфортних і вишуканих автомобілів у класі. Це особливо помітно, якщо ви обрали шестицилиндровую модель, оскільки ці автомобілі в стандартній комплектації оснащені пневматичною підвіскою Airmatic.

Хороший тост! Топ-12 популярных кроссоверов и SUV 2019 года

Використання новітньої версії повноприводної системи 4MATIC, яка здатна відправити 100% всієї тяги на одну з осей, також відіграє роль у піднятті його майстерності в керованості над своїм попередником, забезпечуючи чудове зчеплення з дорогою, незалежно від погодних та дорожніх умов, - в тому числі й розширені здібності на бездоріжжі.

Тест-драйв Audi Q8

Привод 4х4 є стандартним, як і 9-ступенева автоматична коробка передач. Найчастіше трансмісія GLE працює гладко, дозволяючи водієві помічати перемикання тільки на нижніх передачах. Оскільки селектор КПП знаходиться на рульовій колонці, під кермом стандартно встановлено пелюстки для ручного перемикання. Але і без їхньої допомоги агрегат швидко реагує на будь-які зміни потреби в тязі, без помилок обираючи відповідні передаточні числа. Якщо потужність не затребувана, наприклад, на крейсерській швидкості на шосе, в трансмісії активується муфта, яка відділяє двигун від коробки передач і дозволяє GLE рухатися накатом.

Це зменшує апетит мотора до 7,2 л дизпалива на 100 км (круїз-контроль на 110 км/год) на нашому тестовому екземплярі 400 d. І це знову ж краще, ніж вдавалося попереднику, завдяки обтічнім дзеркалам заднього виду, перероблені заднім ліхтарям і колісним диски, а також повітроводам-щілинам в бамперах.

Але і міська їзда виходить не надто витратною – 9,2 л/100 км у нашому тесті у автомобіля з 275-міліметровими шинами і 2,2 т спорядженої маси слід визнати дуже хорошим результатом.

Від 1,3 л/100 км до 612-сильного AMG. Новий Mercedes-Benz GLE Coupe вже в Україні

Втім, низькі витрати на АЗС навряд чи окуплять високий цінник на GLE. Ціни починаються з 58 800 євро, доходять до 65 300 євро за 400 d і злітають до захмарних 112 000 за 63 AMG S з його 3,8 с до «сотні». Частково вартість компенсується багатим стандартним набором устаткування і рівнями оздоблення салону, однак список доступних за доплату опцій все ще довгий і дешевих позицій там немає.

У підсумку

Mercedes поліпшив свій найпопулярній позашляховик, пом'якшив його зовнішність і спорядив кращим інтер'єром у своєму класі. Вийшов дуже збалансований SUV: зручний, легкий, практичний, моторизований чудовими рядними 6-циліндровими двигунами і не надто спортивний, що йому анітрохи не вадить.

Купити новий Mercedes-Benz GLE-Class на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж
Купити новий Mercedes-Benz GLE-Class на AUTO.RIA
від 1 670 222 грн до 5 796 281 грн

Завдяки новітнім технологіям GLE знову розташувався на вершині свого класу, але за це він вимагає і відповідної нагороди при купівлі. GLE став більшим, отже тепер може бути і семимісним. Та головним висновком нашої зустрічі є те, що це - яскравий приклад автомобіля, призначеного для розкішного, вишуканого і комфортного переміщення. І в цьому відношенні GLE - просто взірець.

Mercedes-Benz GLE 400 2020
Двигун
Тип дизельний V6 з турбонаддувом
Робочий об'єм, см3 2925
Макс. потужність 330 при 3600-4000 об/хв
Макс. крутний момент 700 при 1200-3000 об/хв
Трансмісія
Привід повний
КПП 9-ступенева автоматична
Ходова частина
Підвіска передня/задня незалежна з подвійними поперечними важелями / багатоважільна
Гальма передні/задні дискові вентильовані
Розмірність шин 275/50 R20
Габарити
Довжина/ширина/висота, мм 4673 / 1927 / 1772-1797
Колісна база, мм 2995
Дорожній просвіт, мм 180-205
Кількість місць 5-7
Обсяг багажника, л 630 / 2055
Вантажопідйомність, кг 805
Споряджена маса, кг 2190
Динаміка
Максимальна швидкість, км/год 245
Розгін 0-100 км/год 5,7
Витрата палива в змішаному циклі 7,6
Витрата палива, л/100 км 8,2

 

Відгуки про Mercedes-Benz GLE-Class

Підпишіться на розсилку

Отримуйте першими новини в зручному форматі

Інші матеріали журналів

Прокоментуйте першим

Додати коментар до статті
Обирайте для свого авто
Підібрати

Каталог автосервісів України

Дивитись всі →

Перевірено людьми