debug 0507 header1
debug 0507 header2
Тест-драйв Ford Kuga: Як за кам'яною стіною Назад
Тест-драйв Ford Kuga: Як за кам'яною стіною
Журнал AUTO.RIA № 403 Читати журнал →
AUTO.RIA
Ford Kuga завжди був автомобілем, який багато в чому повторює споріднений Focus. У них була спільна платформа і схожі дизайнерські рішення. Але третя генерація "Куги" присунулася до "Фокусу" максимально тісно. Обриси кросовера стали динамічнішими, лінія капота - горизонтальнішою, перехід задньої стійки в двері візуально робить автомобіль нижче, ніж він є насправді. І навіть при детальному огляді, автомобіль нині нагадує, скоріше, хетчбек, ніж універсальний кузов.

Під капотом новинки, що потрапила на тест-драйв до редакції AUTO.RIA, встановлено 2,0-літровий дизель EcoBlue на 190 к.с. Хороша новина в тому, що в пару до нього призначено 8-ступеневий класичний "автомат". Максимально дорога з фіксованих комплектацій, доступних в Україні, в якій автомобіль і дістався нам для випробування - ST-Line.

Ford показав 200-сильний кросовер Puma ST на відео

Це значить, що перед вами - «приспортивлений» кросовер із зовнішнім обвісом, іншою формою бампера і решітки радіатора, чорним оздобленням стелі в салоні, повним переліком систем безпеки, віртуальною панеллю приладів... і з тканевою обивкою сидінь. Зате з заниженою на 1 см підвіскою і більш жорсткими характеристиками амортизаторів. За такий автомобіль дилери просять 1 242 000 грн. Нічого собі!

ford kuga

Свобода вибору

При всіх цих вступних "Куга" стала набагато більше попередника: на 89 мм довше і ширше на 20 мм, на стільки ж збільшилася і колісна база. Та й візуальне сприйняття не обманює - автомобіль став нижче на пару сантиметрів. І, що важливо, легше майже на центнер! Якщо говорити про зовнішню схожість, то завдяки більшим розмірам при погляді на передню частину "Кугу" легко переплутати з Jaguar E-Pace і навіть з кросоверами Porsche!

Купити новий Ford на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж
Купити новий Ford на AUTO.RIA
від 470 000 грн до 3 251 400 грн

Непоганий бонус, погодьтеся. Словом, чудовий дизайн вийшов! Хоча задні ліхтарі все ж видають в ньому істинний "Форд". Інтер'єр нового Kuga практично точнісінько повторює Focus. За винятком хіба що дверних панелей і висоти посадки. Товщина дверей стала менше, а місця в салоні додалося, причому солідно і у всіх напрямках. Навіть незважаючи на трохи занижений дах і темну стелю "дихається" в салоні без найменших труднощів: ні натяку на тісноту.

ford kuga


Водійське і пасажирське сидіння мають вивірений профіль і дозволяють налаштувати все під себе, хоча бічна підтримка на симпатичних кріслах виявилася досить посередньою: при їзді з вогником доведеться згадати про м'язи кора. За важіль нині не потримаєшся, - замість нього нині встановлена ​​новомодна шайба КПП. Якщо розглядати елементи передньої панелі окремо, то нарікань вони не викличуть, але в цілому для високої оцінки не вистачає якогось об'єднуючого елементу, сучасного рішення.

Всі пропозиції по новим Ford Tourneo Connect на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж

Ергономіка "німця" від цього, звичайно, не страждає. Навпаки, радієш зрозумілому розташуванню кнопок мультимедійної системи і кліматичної установки, зусилля на кожній з них вивірені і навіть здатні принести задоволення любителям помічати такі дрібниці. Окремої згадки заслуговує і приладова панель ("Фокус" таку, до речі, не отримав). Вона інформативна і має не тільки детальне промальовування кожного елемента, але і власну колірну гамму при виборі режиму їзди. Самі ж режими транслюються зрозумілою і красивою анімацією - ну просто диво!

Оновлений Hyundai Santa Fe залишився без простих моторів

Другому ряду, крім солідного запасу "повітря" (над головою стало більше місця на 35 мм), доступні ще й два типи роз'ємів для зарядки мобілок: звичайний і Type-C, підігрів бічних крісел, дефлектори системи вентиляції, низький центральний тунель... Крім того сидіння на салазках можна переміщувати, збільшуючи літраж багажника, а нахил спинок - регулювати. Для далеких поїздок не вистачає тільки підлокітника.

Двері багажника відкриваються легким "стусаном" під бампер і точно таким же чином закриваються, коли руки водія зайняті. "Ляда" піднімається на пристойну висоту з великим кутом, так що я зі своїми 188 см зросту за час тест-драйву не набив жодної шишки на лобі. А ось ручка відкриття (ну, на той випадок, якщо ви забули про можливість безконтактного відкриття) розташована занизько і вимагає невеликого нахилу.

Тест-драйв Ford Focus Active. Навчили нових фокусів?

Зате багажне відділення, мало того, що додало 67 л в об'ємі, дозволяє складати сидіння другого ряду прямо зсередини, якісно оброблене щільним ворсистим "килимом" і має жорстку полку над докаткою. А на всіх бічних дверях, до речі, встановлені механічні висувні демпфери, які страхують пасажирів і машини (вашу і сусідську) при неакуратному відкритті: в місті чи на парковці така опція зайвою не буде.

ford kuga

В темпі вальсу

Інтер'єр змушує з розумінням ставитися до німецької вивіреної ергономіки та сімейних цінностей у вигляді достатку місця. Хоч і не викликає бурі емоцій від неординарних (і, до речі, не завжди вдалих) рішень, зате перебувати в ньому затишно, а користуватися всім необхідним зручно. Приємні враження чекають водія і пасажирів під час руху: на перших же метрах "Куга" без заминки на старті демонструє жвавий характер.

Що вибрати? 9 компактних кросоверів, потужніших за 200 к.с.

І не дивно: у "дизеля" є не тільки 190 сил, а й значні 400 Нм крутного моменту. І хоч розгін не викликає викиду адреналіну, все відбувається досить швидко і, головне, без провалів: тяга впевнена і рівна у всьому діапазоні оборотів. Будь то пересування по місту з частими зупинками і світлофорними стартами або динамічна їзда по трасі, водій завжди відчуває себе впевнено завдяки відчутному запасу тяги для миттєвого прискорення.

ford kuga


Вибір режимів змінює характер відгуку на натиснення "гашетки" і стане в нагоді, наприклад, при з'їзді з асфальту. Втім, навіть на стандартних налаштуваннях "Кугу" не назвеш повільною: по співвідношенню вражень від двигуна і зовнішності автомобіля все відповідає очікуванням. Багато в чому за це слід дякувати довгоочікуваному "автомату". В "Форді" відмовилися від використання роботизованою коробки, а це не тільки збільшить термін служби основних вузлів і додасть довіри, але і дозволить розширити горизонти застосування "Куги".

Тест-драйв Ford Puma: купе дало потомство

Наприклад, автомобіль можна використовувати в якості буксира для будинку на колесах, великого причепа або навіть човна. Аргумент дуже поважний, особливо з урахуванням того, що надійних "довгограючих" АКПП в індустрії стає все менше. Клацає передачі "автомат" спритно і непомітно, ледь вловимо зависаючи на високих оборотах в режимі "Норма".

Ми знаємо, що ви купили минулого літа! Топ-10 вживаних кросоверів

Та й для міської їзди така КПП - саме те: ні тобі смикань, ні відкатів на світлофорах, і різка зміна стилю їзди ненадовго збиває з пантелику керуючу електроніку. Порадувала і витрата палива: з нашими не завжди ніжними покатушками, виїздом в ліс і пробками ми вклалися в 7 літрів на сотню. З огляду на характер мотора і агресивну їзду - показник відмінний.

ford kuga

За відпрацьованою схемою

Відмінно налаштована підвіска - фірмова риса будь-якого автомобіля марки Ford, і "Куга" не стала винятком. Інженери, що націлились на легкові повадки, не прогадали: ходова відпрацьовує чудово. Автомобіль правильно слідує за зрозумілим і інформативним кермом, чіпко стоїть на дузі і позбавляє сюрпризів при різкому маневруванні. І навіть при більш активному драйві салон залишається безмовним: над "обезшумленням" попрацювали на славу.

Всі пропозиції по новим Ford EcoSport на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж

Дорожню дрібницю ходова "Куги" проковтує без розбору і зовсім не звертає на неї увагу. На великі ж нерівності кузов реагує вже відчутно, хоч і без зайвих звуків. У загальному і цілому, поведінка цілком передбачувана для версії ST Line з її затиснутими амортизаторами і меншим кліренсом. Втім, наш кросовер все ж не здається зубодробильно жорстким, - скоріше, більш пружинистим і пружним. Хоча частина клієнтів безумовно віддасть перевагу трохи більшому комфорту звичайних версій.

Тест-драйв Ford Kuga: прощається, але не йде

Плавність ходу відповідає настроюванням ходової частини - будь-яке покриття без великих нерівностей м'яко згладжується, при цьому "Куга" надмірно не крениться при роботі кермом і не нишпорить по дорозі, - навіть на бруківці. Гальма інформативні і не вимагають звикання. А при різкому натисканні "Куга" зупиняється як вкопана!

ford kuga

Куди очі дивляться

Їзда по трасі - суцільне задоволення. Kuga слухняно креслить траєкторію, практично безшумно (тут справа ще й у подвійних передніх стеклах) долаючи кілометр за кілометром. Асистент утримання в смузі вибирає ідеальну траєкторію, точно зберігаючи "Кугу" посередині ряду. Немає ні нишпорення в пошуку місця на дорозі, ні напруги водія...

Що вибрати? Toyota RAV4 або Mazda CX-5

І якщо в місті за кермом "Куги" просто зручно і комфортно, то на трасі позитивні якості автомобіля розкриваються повною мірою. На такому хоч на край світу! Втім, і за межами асфальту за кермом Ford Kuga є чим зайнятися. Дорожній просвіт врятує не тільки на міських парковках біля бордюрів, а й далеко за межами мегаполісу.

ford kuga


Особливо, якщо активний власник все ж вирішив оснастити автомобіль фаркопом не для краси. Мотор м'яко витягує без пробуксовок, долаючи перешкоди. А здібностей повного приводу буде достатньо не тільки для тих, хто вже призвичаївся брати піщані гірки, але і новачкам, що часом ризикують застрягти в першій же ліпшій на шляху пастці.

На свої гроші

Динамічний силует "Куги" і загальні риси з автомобілями більш високого класу якісно відрізняють новий кросовер від колишніх поколінь. І це той випадок, коли автомобіль не просто став краще, - його зробили іншим. Kuga виросла у всіх сенсах, не розгубивши фамільних цінностей навіть з куди менш брутальною зовнішністю і всілякими трендовими електронними наворотами.

Вибір Kuga завжди був виваженим і раціональним, - на довгі роки. Тому "фордівський" кросовер користується стійким попитом і на вторинному ринку, - тільки тепер стане менше недовіри через сумнівну надійності КПП. Шкода, підсумковий цінник вражає "не в той бік", особливо з урахуванням жорсткої конкуренції в сегменті кросоверів.

Всі пропозиції по новим Ford Kuga на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж

Однак, слід віддати належне: їде новий Ford Kuga "на свої гроші". Зрештою, ніхто не відміняв акційних пропозицій, розпродажів і доступніших, не настільки пафосних версій. Адже в будь-якому випадку ви отримаєте автомобіль, в якому будете себе почувати впевнено, - як за кам'яною стіною.

Ford Kuga 2020
Двигун
Тип дизельний I4 з турбонаддувом
Робочий об'єм, см3 1997
Макс. потужність 190 к.с. при 3500 об/хв
Макс. крутний момент 400 Н·м при 2000-2500 об/хв
Трансмісія
Привід повний
КПП 8-ступінчаста автоматична
Ходова частина
Підвіска передня/задня незалежна / незалежна багатоважільна
Гальма передні/задні дискові вентильовані / дискові
Розмірність шин 225/60 R18
Габарити
Довжина/ширина/висота, мм 4614 / 1883 / 1678
Колісна база, мм 2710
Дорожній просвіт, мм 160
Кількість місць 5
Обсяг багажника, л 645
Вантажопідйомність, кг 510
Ємність паливного бака, л 54
Споряджена маса, кг 1735
Динаміка
Максимальна швидкість, км/год 208
Розгін 0-100 км/год 8,7
Витрата палива в змішаному циклі 5,1

 

Відгуки про Ford Kuga

137 місце
Відмінно
336 відгуків
4.4
137 місце
Загальний рейтинг авто
  • Керування
    4.5
  • Надійність
    4.3
  • Комфорт
    4.4
  • Ціна
    4.1
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динаміка, дорожній просвіт, якість збірки, коробка передач

якість матеріалів

Усі відгуки про Ford Kuga

Підпишіться на розсилку

Отримуйте першими новини в зручному форматі

Інші матеріали журналів

Коментарі (3)

Додати коментар до статті
Гість | 14:01, 03 лист 2020

Всё это хорошо, но реально новый Куга перестал выглядеть паркетником, а стал похож на разжиревший универсал, нету того чувства/ощущения джипа.

Ім'я не вказано | 22:55, 03 лист 2020

А может ето Мазда Cx

Андрій | 10:54, 18 лют 2021

Чудове авто, як по динаміці, так і по керованості!

Обирайте для свого авто
Підібрати

Каталог автосервісів України

Дивитись всі →

Перевірено людьми