debug 0507 header1
debug 0507 header2
Тест-драйв BMW 320i xDrive: прекрасний за доплату Назад
Тест-драйв BMW 320i xDrive: прекрасний за доплату
Журнал AUTO.RIA № 434 Читати журнал →
AUTO.RIA
BMW 3 серії - феноменально успішна модель, шість попередніх втілень якої були продані в кількості понад 15 мільйонів екземплярів. Поява у 2019 році машини сьомого покоління із заводським кодом G20 стала запорукою того, що «трійка» і далі буде одним з найуспішніших преміальних седанів у світі. І незмінно найбажанішим BMW в наших краях.

У BMW, напевно, навіть не очікували, наскільки радикально 3 серія змінить долю марки. За десятиліття ретельної еволюції всі «трійки» без винятку стали стандартами, з якими неминуче порівнюють усе нове. Та й загалом у автомобільному «лісі» цей BMW - один з найкрепших стовбурів. Ви самі можете назвати їх: Golf, 911-й, S-клас, Range Rover... І «третя серія». Вони визначають ландшафт і встановлюють орієнтири. Що, навіть зараз?

Топ-10 автовиробників року. Чиї машини частіше купують?

Коли 46 років тому оригінальна «трійка» E21 прийшла на зміну витонченій BMW 02, то виявилася майже на самоті. Але з роками ключові суперники, такі як Audi A4 і Mercedes-Benz C-класу, надолужували згаяне. Тим не менш, третя серія зайняла центральне місце на сімейному портреті компанії. На її частку припадає кожен п'ятий з усіх проданих у світі автомобілів BMW! І це до того, як ви додасте до переліку її похідну - 4-ю серію .

Такий грандіозний успіх неминуче означає, що вантаж очікувань лягає важким тягарем на плечі нового покоління. Ця 3-тя серія повинна бути не тільки кращою за її конкурентів, але й досконалішою у порівнянні з власним попередником — F30 (червоний автомобіль на фото вище), який чимало шанувальників BMW вважає трохи м'якотілим.

Стареньку BMW M3 оцінили дорожче за нову M8

Перед нами сьоме покоління «трійки», яке вийшло на ринок у 2019 році. Крім класичної версії седана G20 є універсал G21 і ексклюзивна подовжена G28, яка доступна тільки в Китаї. А ось фастбека GT в цьому кузові вже не буде.

Зовні G20 миттєво впізнаваний як належить до сімейства BMW, - але, схоже, це все ж еволюційний дизайн. І хоча сприйняття зовнішності автомобіля завжди суб'єктивне, на мою думку, з деяких ракурсів нова модель недостатньо амбіційна, а до вигляду ззаду взагалі доведеться звикати.

Темний бік сили. BMW M5 оновився

Одна з цілей дизайнерів полягала в тому, щоб часом не зробити автомобіль схожим на 5-у серію. Що добре, адже швидко відрізнити стару «трійку» від «п'ятірки» (особливо Touring) виходило, тільки якщо вони стояли поруч.

У нового кузова метал дуже туго натягнутий з боків, його розрізають тонкі, гострі складки, а капот низько нависає над колесами. Це одна з небагатьох останніх моделей BMW без вентиляційних щілин за передніми арками. За словами баварських дизайнерів, в 3-й серії вони б не мали функціонального сенсу. А ось плечова бічна грань більше не проходить через ручки дверцят.

Автомобиль недели: BMW 3 Серии

Третя серія тепер заснована на платформі BMW CLAR (скорочення від Cluster Architecture), яка була вперше представлена на флагманській 7-ї серії у 2015 році і, відповідно, використовується у 5-й серії. Кузов став жорсткішим і ще більш гладко розрізає повітря. У підвісці й трансмісії використано більше алюмінію, ніж раніше, а капот і передні крила зроблені з нього цілком.

Девочка опять. Audi A4 получила новые моторы, гибридные технологии и адаптивный круиз

BMW пропонує традиційно широкий вибір двигунів для свого компакта. Бензинові і дизельні моделі складають основну частину асортименту, і в гамі також є підзарядний бензиновий гібрид. Версія 318i починає модельний ряд зі своїм 2,0-літровим бензиновим агрегатом потужністю 156 к.с., за ним іде «наш» 320i з мотором на 184 к.с. і опціональним повним приводом xDrive. Форсована версія цього ж агрегату видає 258 к.с. на версії 330i, в той час як рядна шістка потужністю 374 к.с. надає руху M340i xDrive.

Дизелі - 318d, 320d, 330d xDrive і M340d xDrive. Перші два - 4-циліндрові мотори на 150 і 190 к.с., в той час як 330d і M340d використовують 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун потужністю 286 і 340 к.с. відповідно.

Майже М3. Найпотужніший седан BMW 3 серії розсекречений

Верхній кінець шкали окупований M3 (G80) з двома бензиновими версіями 6-циліндрового мотора - на 480 к.с. і 510 к.с (M3 Competition). Два підзарядних гібрида відповідають за «зелене» крило ряду: 320e та 330e використовують той же 2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 163 і 184 к.с., що і 320i, - тільки в поєднанні з електромотором, який додає 113 л.с. Вартість BMW 318i початкового рівня становить 1 167 400 гривень, 320i значиться в прайсах за 1 208 500 грн з доплатою 75 тис грн за повний привод, тим часом як M340i xDrive коштуватиме щонайменше 2 109 300 грн.

Крім базової версії доступні дві додаткові: Sport Line і M Performance (для M340i xDrive). У стандартному оснащенні набір обладнання за мірками класу мізерний: є світлодіодні фари, 16-дюймові диски, однозонний клімат-контроль і запуск двигуна кнопкою. Усе! У Sport Line більш агресивні передній і задній бампери та зовнішнє оздоблення. Також є спортивні сидіння з комбінованою оббивкою і підігрівом, збільшені до 17 дюймів диски, BMW Live Cockpit з 12,3-дюймовим щитком приладів, парк-пілот і круїз-контроль.

Інша річ! BMW представила нову систему iDrive 8

Якщо ви можете дозволити собі зупинитися на моделі M Performance, то вона запропонує безліч додаткового обладнання без доплати: оббивку шкірою Vernasca, 3-зональний клімат-контроль, лазерні фари, спортивний диференціал, адаптивну підвіску, доступ без ключа, сидіння з електроприводом, підігрів керма, автомат дальнього світла, аудіосистему Harman Cardon, водійські асистенти, передні бічні вікна з посиленою шумоізоляцією, шини Runflat і допомогу при парковці.

В ту ж ціну! Оновлений BMW 5-Series офіційно презентували

Важливо розуміти, що без доплати ви зможете отримати тільки чорний колір екстер'єру та інтер'єру. Натомість за додаткові гроші стає доступним дуже широкий асортимент колісних дисків, варіантів облаштування салону та забарвлення кузова, причому деякі з них об'єднані в пакети, - як популярний M Sport за 175 000 гривень.

Акцент на водія

Дизайн панелі приладів бездоганно поєднується з новими технологіями на борту: всі автомобілі оснащені 8,8-дюймовим сенсорним екраном (за доплату - 10,25-дюймовим) і 5,7-дюймовим на щитку приладів.По-новому з автомобілем можна комунікувати через персонального помічника BMW - це інтелектуальний асистент з голосовим управлінням, який дозволяє вам спілкуватися з автомобілем (регулювати температуру, змінювати налаштування аудіо або розмовляти з супутниковою навігацією), як із Siri від Apple або Alexa від Amazon. В опціях є й управління жестами, але якщо ви віддаєте перевагу дещо старомодним манерам, завжди під рукою контролер iDrive 7-го покоління. Apple CarPlay з'являється з версією Sport Line, а нещодавно стала доступною і підтримка Android Auto. Хоча останній протокол, схоже, розпізнає не всі моделі смартфонів, - свій мені не вдалося до нього підключити.

Автомобіль тижня. Mercedes-Benz C-Class

Навіть якби ви прибрали культовий синьо-білий пропелер з керма третьої серії з його характерним товстим ободом, навряд чи ви б ідентифікували цю кабіну якось інакше, окрім BMW. Інтер'єр нагадує 5-ю і 7-ю серії, - і це непогано, оскільки обидві ці машини справляють враження неперевершених і якісних. Панель приладів 3-й серії більш орієнтована на водія, ніж в Audi A4, - а ще вона менш метушлива і простіша, ніж у Mercedes C-класу.

Довгоногим зручніше ззаду

Як і більшість нових автомобілів, третя серія виросла у порівнянні зі своїм попередником, тому компактною «трійку» назвати вже складно. І це може стати негативним фактором для тих, хто цінує саме колишнє відчуття компактності в автомобілях подібного роду. G20 досягла істотних 4709 мм в довжину (плюс 85 мм), 1 827 мм в ширину (плюс 16 мм), але стала лише на 1 мм вищою. Для порівняння: C-клас трохи коротший (мінус 23 мм), але Audi A4 довша з її 4738 міліметрами.

Топ-10 нових седанів року. Що беруть?

Що істотно змінилося, так це колісна база: її розтягнули на 41 мм, - і це дає більше місця для ніг задніх пасажирів. Справді, тепер у BMW найдовша база з усіх трьох! На додаток, колія коліс також була розширена в прагненні поліпшити ходові якості й керованість. В результаті BMW заявляє, що 3 серія тепер досить широка, щоб розмістити три дитячих сидіння поруч ззаду, - але тільки два зовнішніх оснащені кріпленнями Isofix. Правда, якщо ззаду сядуть троє дорослих, середній пасажир все ж відчує себе трохи обмеженим, оскільки набивка середньої секції сидіння доволі жорстка, а місце для ніг «вкрадене» високим трансмісійним тунелем.

Лось в порядку! Новий BMW 3-Series пройшов тест на керованість. ВІДЕО

Втім, покупець 3 серії проводитиме більшу частину свого часу на одному з двох передніх сидінь, - і це найкраща частина інтер'єру новинки. Як і у всіх недавно випущених BMW автомобілів нового покоління, кабіна 3-ї серії відрізняється виключно високою якістю збірки, але при цьому має досить стриманий вигляд. Це втілено, наприклад, у центральній консолі з новим дизайном селектора трансмісії і кнопках, що його оточують. Все красиво зроблено, а кнопки чудово демпфовані. Єдина невелика проблема полягає в тому, що всі вони мають однаковий розмір і форму, тому ви повинні бачити на що ви натискаєте.

Водій матиме можливість без зусиль знайти зручне положення з хорошим діапазоном регулювання сидіння і керма. Обидва передніх крісла поєднують комфорт і ґрунтовну підтримку, навіть у стандартному виконанні. Розчарування полягає в тому, що опора попереку, як і підігрів, - знову-таки платні опції.

Провокатор: Тест-драйв Ford Focus ST

У той час як третя серія виросла в розмірах, цього не можна сказати про її багажник, обсяг якого залишився на рівні 480 літрів. Втім, він буде більш ніж достатнім для більшості покупців. Наприклад, у Audi A4 багажний відсік того ж розміру, а C-клас вже трохи відстає зі своїми 455 літрами.

Керований краще за суперників

BMW третьої серії вже давно є беззаперечним вибором для тих, хто хоче отримати задоволення від водіння в компактному представницькому седані. І здебільшого це останнє втілення «трійки» зберігає корону автомобіля для водіїв у своєму класі. Проте, BMW також спробувала поліпшити рафінованість їзди, щоб за комфортом кочення бути рівним Mercedes C-класу. Хоча всі знають, як складно зберегти спортивну привабливість і водночас підняти планку комфорту.

BMW, схоже, впоралася з дилемою, оскільки G20 є дуже цікавим автомобілем з вражаючою стійкістю: він беззаперечно слухняний на дорозі, але пропонує поліпшену якість їзди у порівнянні з попередником. Частково це покращення стало можливим завдяки новій технології амортизаторів BMW, жорсткість яких змінюється залежно від ходу підвіски. Вони дали мюнхенським інженерам ще більше можливостей для подальшого відточування контролю над кузовом і плавності ходу. Наприклад, коли автомобіль не завантажений, ступінь демпфування нижчий, наслідком чого стає щадне для хребтів пасажирів перекочування через нерівності.

Тест-драйв Infiniti Q50S. Бомба-ракета

Та коли автомобіль повністю завантажений пасажирами і багажем, амортизація стає менш еластичною. Це призводить до значно кращого контролю над кузовом без надмірного впливу на якість їзди. Певною мірою поліпшення можливостей 3 серії також є результатом використання новітньої платформи, яка дозволила знизити вагу і підвищити жорсткість кузова на 50%. Це вражаюче досягнення, з огляду на те, що G20 більший за свого попередника.

Адаптивна підвіска входить до стандартної комплектації та забезпечує відмінну якість їзди, - принаймні, доки обраний режим Comfort. У Sport поведінка загострюється, і, якщо під колеса потрапляє хороший асфальт (на вищербленому седан їде вже жорсткувато), нагодою варто скористатися, оскільки цей режим пропонує ще й помітне поліпшення динаміки.

Що вибрати? 9 компактних кросоверів, потужніших за 200 к.с.

Третя серія виправдовує очікування водія, демонструючи відмінну рухливість і маневреність, перевершуючи в цьому відношенні своїх одвічних опонентів-земляків. Почуття, з яким цей седан на стандартній підвісці справляється з крутими поворотами траси, не має собі рівних серед автомобілів такого типу. Але, як і конкуренти, «трійка» трохи страждає від злегка неживого рульового управління, яке не дає водієві бажаного зворотного зв'язку. Попри це, 3-тя серія залишається драйверським автомобілем з відмінним зчепленням з дорогою і точними, швидкими коригуваннями кермом траєкторії в поворотах.

Дволітровий чотирициліндровий 320i потужністю 184 к.с. поставляється в стандартній комплектації з 8-ступеневою автоматичною коробкою передач. І це, на жаль, єдиний на сьогодні силовий агрегат, доступний українським покупцям, хоча ви можете зустріти в прайс-листах дилерів і інші бензинові варіанти, - а в каталозі опцій навіть дизельні і гібридні. З іншого боку, ціна на нього склалася вельми приваблива базова версія може стати вашою вже за 1 027 210 гривень (або 1 140 950 грн за машину з xDrive).

Кто здесь босс? BMW 5 серии - 45 лет

Моторизація 320i виглядає досить нудною на папері, але на практиці це дуже живий варіант для повсякденних роз'їздів, - і він на диво приємно муркоче, коли ви підбираєтеся до червоної зони на тахометрі. Що ж до його можливостей, то BMW 320i може розігнатися до 100 км/год за 7,2 секунди - то ж тут немає над чим насміхатися.

Вибираємо уживане авто. BMW 3-ї серії (e46)

Алюмінієвий 4-циліндровий BMW B48 з 2014 року є частиною сімейства модульних двигунів BMW/MINI, що складається з 3-циліндрового (B38), 4-циліндрового (B48) і 6-циліндрового (B58) агрегатів, які використовують один і той же обсяг циліндра: 500 см3. Ця його 184-сильна версія випускається з 2016-го і використовує всі відомі технології BMW, що дісталися від попередника N20: турбіну з подвійною ротором, безпосереднє уприскування, регульований хід клапанів (Valvetronic) і час їхнього відкриття (Double VANOS).

Але найновіших технологічних рішень під капотом немає: B48 - носій ранньої концепції м'якого гібрида з тимчасовим відключенням навісних агрегатів (генератора та компресора кондиціонера) і поповненням втраченої енергії при їзді накатом. Натомість «справжній» м'який гібрид з 46-вольтовим стартер-генератором, який нещодавно з'явився на 2,0-літровому дизельному BMW 320d, варіанту 320i досі не доступний.

Весна прийшла! Топ-20 найпопулярніших універсалів в Україні

Попри це, бензиновий мотор демонструє неперевершену еластичність з низьких обертів, жваво розкручується і навіть вміє економити. Головним чином - на шосе, де можна розраховувати на 5,6 л/100 км, якщо рухатись близько до межі дозволеного ПДР. До економії в межах міста він пристосований гірше, і потребує вже майже 9,0 л навіть із чутливою, гарна налаштованою системою старт-стоп.

Купити б/у BMW 3 Series на AUTO.RIA
Пропозиція про продаж

В роботі це еталонний агрегат, - один з кращих серед собі подібних, в тому числі й у парі з 8-ступеневою коробкою ZF, яка заслуговує на дифірамби за високу плавність і слухняність, а також вміння в будь-якій ситуації підбирати найадекватнішу передачу.

У підсумку

Замінивши свій найбільш продаваний представницький седан, BMW вдалося зберегти привабливість попередньої моделі для водія, поліпшивши при цьому плавність ходу, внутрішній простір, якість салону і набір передових технологій. Оновлений стиль представляє собою консервативну еволюцію того, що було до нього, але з новим, міцним і легшим кузовом підвищився їздовий комфорт.

Скільки за новий BMW 3 Series на AUTO.RIA?
Пропозиція про продаж
Скільки за новий BMW 3 Series на AUTO.RIA?
від 1 110 009 грн до 1 836 548 грн

В результаті G20 пропонує краще у своєму класі поєднання продуктивності й економічності. Проте, хоча ціни можуть виглядати привабливими, стандартне обладнання моделі доволі убоге, тож майже за будь-яке не передбачене «базою» обладнання доведеться добряче доплачувати.

BMW 320 2021
Двигун
Тип бензиновий, Р4 з турбонаддувом
Робочий об'єм, см3 1998
Макс. потужність 184 при 5000-6500 об/хв
Макс. крутний момент 300 при 1350-4000 об/хв
Трансмісія
Привід повний
КПП 8-ступенева автоматична
Ходова частина
Підвіска передня/задня незалежна з подвійними поперечними важелями / незалежна багатоважільна
Гальма передні/задні вентильовані дискові / дискові вентильовані
Розмірність шин 225/50 R17
Габарити
Довжина/ширина/висота, мм 4709 / 1827 / 1445
Колісна база, мм 2851
Дорожній просвіт, мм 136
Кількість місць 5
Обсяг багажника, л 480
Вантажопідйомність, кг 590
Споряджена маса, кг 1540
Динаміка
Максимальна швидкість, км/год 230
Розгін 0-100 км/год 7,6
Витрата палива в змішаному циклі 8,8

 

Відгуки про BMW 3 Series

200 місце
Відмінно
431 відгук
4.3
200 місце
Загальний рейтинг авто
  • Керування
    4.5
  • Надійність
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Ціна
    4.0
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динаміка, якість збірки, коробка передач, об`єм багажника

дорожній просвіт, якість матеріалів

Усі відгуки про BMW 3 Series

Підпишіться на розсилку

Отримуйте першими новини в зручному форматі

Інші матеріали журналів

Коментарі (2)

Додати коментар до статті
Олександр | 15:35, 07 лип 2023

Одне питання чому стаття російською мовою!!! І сайт теж!?

Олександр | 15:38, 07 лип 2023

А є навіть стаття на Українській мові правда чомусь не позамовчуванню а як альтернативна мова а малоб бути навпаки!!

Обирайте для свого авто
Підібрати

Каталог автосервісів України

Дивитись всі →

Перевірено людьми